Typelessen
Om een beetje met de tijd mee te gaan en om de vaardigheden op de computer te oefenen, bieden wij op SBO Het Kompas in groep 7 en 8 een uitdagende leuke online typecursus aan. De leerlingen krijgen elke dag een moment de tijd om de vaardigheden te oefenen. Ze leren om met 10 vingers blind te typen.Tijdens de cursus moeten de leerlingen nauwkeurig en snel leren typen. 

De typecursus die wij gebruiken is Pica Typen. De leerlingen krijgen een instructie over de nieuwe letter/cijfer die ze aangeboden krijgen en gaan dit dan oefenen tijdens verschillende opdrachten. In de typecursus gaan de leerlingen de hele wereld over. Ze gaan op bezoek in verschillende landen, krijgen daar een filmpje over te zien en maken daar een quiz bij. Ook leren de leerlingen verschillende woorden te typen die te maken hebben met dat land, dus het is ook nog educatief. 

Google
Ook werken wij op school met Google Documenten, Google Drive, Google Spreadsheet, Google Presentaties en Google Classroom. De leerlingen krijgen in verschillende lessen hier uitleg over en kunnen dan hun eigen vaardigheden laten zien/testen op dit gebied. U kunt hierbij denken aan; hoe verander je het lettertype/lettergrootte, hoe markeer je een stuk tekst of hoe zet je afbeelding in een presentatie. 

Ze kunnen deze vaardigheden gebruiken bij het maken van een werkstuk of het maken van een presentatie. Dit is handig voor op de basisschool, maar dit is ook heel handig voor op de middelbare school.